Aan tafel met Dick Dijkstra

‘Green Edge heeft echt een verhaal’

Recreatieschap Drenthe zet zich dagelijks in voor toerisme en recreatie in de provincie. “We willen het toerisme en de recreatie naar een hoger plan tillen en nieuwe ontwikkelingen stimuleren”, legt directeur Dick Dijkstra de missie van Recreatieschap Drenthe uit. “Dat zorgt namelijk voor meer werkgelegenheid en een hogere besteding in de regio.”

‘We zien zeker de toegevoegde waarde’
Eén van die nieuwe ontwikkelingen is Green Edge, het avonturenbos dat ontwikkeld moet worden naast Green Planet in Pesse. “We staan positief tegenover de ontwikkeling van Green Edge”, vertelt Dijkstra. “We zien als organisatie zeker de toegevoegde waarde. Dagtoerisme levert de regio meer op dan wanneer mensen hier langer verblijven. Maar dan moeten we dagjesmensen wel een dagbesteding kunnen bieden.”

Dijkstra roemt Zuidwest-Drenthe om de prachtige bossen en de mooie natuur. “Maar mensen willen ook wat anders. Daar kan Green Edge een rol in spelen. Ook bij slecht weer. Daar hebben we niet veel mogelijkheden voor.”

‘Blijf in gesprek met elkaar’
Natuurlijk krijgt Dijkstra ook de vragen die spelen bij omwonenden mee. “Er is een ondernemer die wil investeren en een gemeente die wil faciliteren. Dat is helemaal top. Maar er zijn ook zorgen. Blijf daarom in gesprek met elkaar. Durf de stap naar het midden te zetten en kom elkaar tegemoet.”

De directeur van Recreatieschap Drenthe noemt de combinatie van avontuur en beleving van de natuur en de aandacht voor ontspanning en gezondheid sterke punten. “Hoe kunnen we mensen in beweging krijgen? Hoe kunnen we het verhaal rondom duurzaamheid vertellen? Green Edge kan daarin een stimulerende rol spelen. Het is meer dan alleen een klimpark. Het heeft echt een verhaal.”