Informatie Tweedaagse

De Informatie Tweedaagse op woensdag 15 december en donderdag 16 december over de aangepaste plannen voor Green Edge hebben tientallen geïnteresseerden getrokken. Zij kwamen bij Green Planet de plannen bekijken en vragen stellen. Hoewel de reacties wisselend zijn, overheersten positieve gevoelens.

Veel mensen zien de potentie van de plannen, maar hebben twijfels over bijvoorbeeld overlast of de uitkijktoren. Tijdens de Informatie Tweedaagse konden zij hun twijfels delen en vragen stellen. De meeste zorgen gingen over de – hoogte van de – uitkijktoren. Vooral voor inwoners van Warreveen is dat een sta-in-de-weg.

Zorgen om uitkijktoren
“Wij snappen de zorgen”, licht initiatiefnemer Edward Doorten toe. “We hebben deze inloopdagen georganiseerd zodat we in gesprek kunnen en kunnen laten zien hoe we met die zorgen omgaan.” Zo is er een nieuw, ranker en lager model uitkijktoren, is er een privacyscherm toegevoegd dat het zicht naar Pesse blokkeert en zijn de led-schermen alleen vanaf de snelweg te zien. “We geloven in de gulden middenweg. We moeten hier met elkaar leven, dus elkaar opzoeken.”

Soms pittige gesprekken
Waar sommige bezoekers vooral nieuwsgierig waren, waren anderen (zeer) kritisch. Ze deelden tijdens – soms pittige of taaie – gesprekken hun zorgen. Verschillende bezoekers gingen daarna met een positiever gevoel en soms zelfs met een glimlach terug naar huis, anderen waren duidelijk: ik ben tegen en blijf tegen.

‘Bijna te mooi om waar te zijn’
De bezoekers kwamen uit Warreveen, Molenhoek, Eursinge, Pesse en het buitengebied van Pesse. Veel van hen hadden de informatie en de uitnodiging in de Zaanddörpenneis gelezen. “Ik vond de plannen bijna te mooi om waar te zijn”, vertelt één van hen. “Daarom wilde ik ze met mijn eigen ogen zien. Ik vind het een goed initiatief.”

Jonge fans
Ook jonge bezoekers wisten de Informatie Tweedaagse te vinden. Een 12-jarige geïnteresseerde kwam vol vragen binnen: “Wanneer is het klaar? Wat kan ik er allemaal gaan doen? Komt er wat te klimmen? En ook wat onder de grond?” De plannen werden met enthousiasme goedgekeurd!

Kruisbestuiving
De Informatie Tweedaagse trok daarnaast verschillende ondernemers uit Pesse die de voordelen zien en ook de mogelijkheden voor kruisbestuiving: “Green Edge brengt reuring en beleving. Er is wat te doen in het dorp”, klonk het.

In gesprek blijven
Naast de zorgen om de uitkijktoren waren er vragen over het fietspad, de parkeermogelijkheden, geluidsoverlast, bezoekersaantallen en de evenementen. Alle vragen werden beantwoord, soms ondersteund met beeldmateriaal en presentaties. Met verschillende bezoekers zijn contactgegevens uitgewisseld om op een ander moment verder te praten. “Mooi dat de inloopdagen ervoor zorgen dat partijen die anders naar iets kijken toch met elkaar om tafel gaan. We geloven in Green Edge. Als mensen zorgen hebben kijken we graag samen of we iets kunnen doen om die zorgen weg te nemen”, benadrukt Doorten.

Meer weten?
Kon u niet aanwezig zijn bij de Informatie Tweedaagse? Op dialoogavondenpesse.nl is alle informatie over Green Edge en het proces te vinden.