Voordelen voor de directe omgeving

Natuurlijk zijn we ons bij Green Edge bewust van het feit dat een dergelijk avonturenbos ook vragen en onrust oplevert: Krijgen we te maken met (geluids)overlast? Hoe zit het met lichtvervuiling? Daarom hebben we onder meer dialoogavonden en ontwerpsessies georganiseerd.

Green Edge biedt zo ontzettend veel kansen en mogelijkheden voor de directe omgeving, dat we die graag op een rijtje zetten:

Green Edge zorgt voor levendigheid
Levendigheid in een plattelandsgebied als Pesse en omstreken is van groot belang om jonge mensen vast te houden. Het grote voordeel is dat zo ook (sociale) voorzieningen behouden blijven voor de omgeving. Denk hierbij aan winkels en basisscholen. Zo kan Green Edge er indirect voor zorgen dat de leefomgeving aantrekkelijk blijft voor iedereen. Deze voorzieningen zijn ook belangrijk voor oudere mensen, die soms niet meer in staat zijn om bijvoorbeeld voor hun boodschappen naar Hoogeveen te reizen.

Green Edge zorgt voor werkgelegenheid, stages en leerwerkbanen
Werken in een uitdagende omgeving als Green Edge. Hoe leuk is dat! Het avonturenbos zorgt voor werkgelegenheid in alle soorten en maten: parttime, fulltime of als bijbaan. Daarnaast komen er stageplekken en mogelijkheden voor leerwerkbanen. Denk in de horeca, in de evenementenorganisatie of in de sales. Ook kan er vanuit diverse opleidingen gericht op administratie en sport en bewegen stage worden gelopen bij Green Edge.

Green Edge is een uitje voor Pessenaren
Het Green Edge Avonturenbos belooft uitdagingen voor het gehele gezin. Oók voor de gezinnen in Pesse. Kinderen uit het dorp mogen dan ook gratis gebruik maken van het Belevenissenbos en het Speelbos. Lekker uitrazen in de natuur! En hou je van klimmen? Alle inwoners van Pesse mogen de eerste twee jaar gratis naar het bijzondere klimpark van Green Edge.

Green Edge ondersteunt dorpsactiviteiten
Green Edge wil graag wat terugdoen. Niet alleen voor het klimaat en het milieu, ook voor de omgeving. Green Edge neemt dan ook graag een actieve rol in als het gaat om sponsoring en ondersteuning van dorpsactiviteiten.

Meer weten?
Bekijk
ook de voordelen voor de regio!