Over Green Edge

Avontuurlijk, educatief en innovatief. Het Green Edge Avonturenbos in Pesse biedt voor elk wat wils. Denk aan een uitdagend klimparcours, een uitkijktoren met boomtoppenpad, adventuregames en een compleet indoorprogramma. Centraal in de bijzondere plannen voor het avonturenbos staan de inzet van natuur en gezondheid.

Waarom Green Edge? Het avonturenbos is een initiatief van Edward Doorten (Green Planet) en Richard Veldboer (Lifestyle Adventures). De plannen voor Green Edge zijn ontstaan vanuit de behoefte om Green Planet – het tankstation voor traditionele en duurzame brandstoffen – beter zichtbaar te maken vanaf de snelweg. Een mast leek een goede oplossing.

Initiatiefnemers Edward Doorten en Richard Veldboer

Initiatiefnemers Edward Doorten en Richard Veldboer

Dat vond de gemeente Hoogeveen echter wat te eenvoudig. Ze vroegen Doorten na te denken over een laagdrempelige attractieve voorziening voor gezinnen. Daar zag hij wel wat in, mits natuur een centrale rol kreeg. “Want natuur sluit naadloos aan bij het gedachtegoed van Green Planet.” De samenwerking met Veldboer als expert in lifestyle adventures werd gezocht. En zo kwam van het één, het ander: een plek waar bezoekers in de natuur het avontuur aan kunnen gaan en die kansen biedt voor de omgeving: lokaal en regionaal.

Verbondenheid
Je energie kwijt kunnen in de natuur en energie krijgen van de natuur. Green Edge wil mens en natuur verbinden. Om dat voor elkaar te krijgen moeten er ook externe verbindingen worden gelegd. Zo zijn er met diverse – maatschappelijke – organisaties overleggen geweest over de plannen.

Inmiddels ligt er een breed gedragen projectplan, waarbij natuurlijk ook de verbinding met de omgeving is gezocht. Bezwaren van omwonenden worden meegenomen bij de verdere ontwikkeling van de plannen.

Dialoogavondenpesse.nl
Deze website is dan ook speciaal in het leven geroepen om omwonenden en andere geïnteresseerden op de hoogte te houden over toekomstige ontwikkelingen. Op de website is meer informatie te vinden over Green Edge, de voordelen en over het traject. Denk hierbij aan onder meer de dialoogavonden en ontwerpsessies die inmiddels hebben plaatsgevonden.

Waarom Green Edge?
Lees hier verder!