Informatie Tweedaagse
Om Pessenaren en andere geïnteresseerden optimaal te kunnen informeren over de definitieve plannen voor Green Edge, organiseert Green Planet op woensdag 15 december en donderdag 16 december een zogenoemde Informatie Tweedaagse. Tijdens de inloopdagen (16.00 uur tot 21.00 uur) krijgen inwoners en andere geïnteresseerden door middel van beeldmateriaal en presentaties een goed beeld van de plannen. Natuurlijk bent u van harte welkom tijdens deze inloopdagen! 

In het persbericht vertellen we meer over de Informatie Tweedaagse. Dit persbericht is hier te vinden.

Q&A
Ook hebben we een Q&A opgesteld met daarin een aantal veelgestelde vragen en antwoorden. 

Coronamaatregelen
We houden ons tijdens de Informatie Tweedaagse aan de coronamaatregelen zoals de anderhalve meter. U bent natuurlijk vrij om een mondkapje te dragen als u zich daar veiliger bij voelt. 

Green Edge in Pesse

Brochure
Het Green Edge Avonturenbos in Pesse belooft de meest uitdagende speelplek in de regio te worden. Een natuurlijke speeltuin, klimbos en uitkijktoren zorgen voor een lange reeks aan actieve mogelijkheden.

In de speciale Green Edge-folder vertellen we meer over deze mogelijkheden!

Factsheet
Green Edge is een avontuur voor iedereen. Niet alleen voor toekomstige bezoekers, ook voor omwonenden, tegenstanders, de gemeente Hoogeveen, verschillende maatschappelijke organisaties én de initiatiefnemers zelf. Daarom is er tijdens het langdurige voortraject aandacht besteed aan de verschillende belangen en steeds gezocht naar de gulden middenweg. De factsheet laat zien welke bezwaren er waren en wat er door de initiatiefnemers met deze bezwaren is gedaan. Zo is 85 procent van de bezwaren weggenomen! 

De factsheet is hier te bekijken.

Beeldmateriaal
Vooral de uitkijktoren levert bij Pessenaren en andere omwonenden de nodige vragen en twijfels op. Daarom is er een nieuw model uitkijktoren ontworpen, die ranker en lager is. Het zicht vanuit de uitkijktoren richting Pesse is door een extra groot privacyscherm volledig afgeschermd, privacy in Pesse is daarmee volledig gewaarborgd. 

In deze presentatie zijn beelden te vinden van de nieuwe uitkijktoren.